EV KREDİSİ UYGUNLUK KRİTERLERİNİ KARŞILADIĞINIZDAN EMİN OLMANIN 6 KESİN YOLU

 Son üç yılda faiz oranlarındaki ve ücretlerdeki düşüş, ev kredisi kullanarak hayalinizdeki evi satın almanızı kolaylaştırdı. Yeni yılda ev almayı planlıyorsanız, tanınmış bir finans kuruluşundan kolayca konut kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. İlk kez kullanıyorsanız, biraz araştırma sizi yalnızca konut kredisi almaya uygun kılmakla kalmaz, aynı zamanda bilmeniz gereken bazı önemli şeyleri de ortaya çıkarır.

 

Ev kredisi işlemlerinizde başvuru prosedürünü öğrenerek çözebileceğiniz bazı engeller olabilir. Borç veren tarafça belirlenen uygunluk kriterlerini karşılamak zor değildir. Clix Capital gibi herhangi bir tanınmış banka veya bankacılık dışı finans şirketi, ev kredisi başvurunuzu onaylamadan önce kredi puanı, kredinin vadesi, geri ödeme kapasitesi, gelir vb. gibi birkaç şeyi inceleyecektir.

    1. Kredi Puanınızı İyileştirin

Konut kredisine başvurduğunuzda, konut kredisi sağlayıcısı kredi raporunuzu inceler ve kredi itibarınızı analiz etmek için puan verir. Mükemmel bir kredi puanı, risk oranını azalttığı için herhangi bir finansal borç veren için bir zevktir. Bu noktaya ulaşmak için, tüm kredilerinizin ve kredi kartı faturalarınızın zamanında ödendiğinden emin olmalısınız. Herhangi bir gecikme veya temerrüt, kredi puanınızı ciddi şekilde etkileyebilir. Kredi veren kurumların çoğu, kredi onayları için 725 ve üzeri bir kredi puanının mükemmel olduğunu düşünmektedir. İyi kredi puanları da daha düşük konut kredisi faiz oranlarına yol açar.

 

    1. Uzun Bir Kredi Süresi için gidin

Ev kredisi geri ödemesi ömür boyu bir rehindir. Konut kredisine uygunluğunuzu artırmak için , daha uzun süreli konut kredisine başvurmayı deneyin. Daha uzun süreli bir konut kredisinin EMI tutarını düşürdüğünü, ancak ödenmesi gereken tüm faiz tutarını artırdığını unutmamak önemlidir. Bu nedenle, uzun bir geri ödeme sürecini tercih ederken bir ev kredisine başvurmanın daha yüksek maliyetini kolaylaştırın.

 

    1. FOIR'ınızı %30'un Altında Tutun

FOIR veya Sabit Yükümlülük Gelir Oranı, borçlarınızın gelirinize göre oranıdır. Aynı zamanda halk arasında Borç-gelir oranı olarak da bilinir. Kredi veren kurumların çoğu, FOIR'ınızın günlük yaşamınız için harcayacağınız gelirin %30'unun altında olmasını şart koşar. Genellikle bir ev kredisi seçerken, hızlı ve kolay bir şekilde ev kredisi alma şansınızı artırmak için FOIR'ınızı %30'a kadar sınırlayın.

 

    1. Ortak Kredileri Tercih Edin

Konut kredisi alma şansını artırmak için yapılacak en ihtiyatlı hareketlerden biri de geliri olan bir aile bireyi ile kredi başvurusunda bulunmaktır. Eşinizi de eş başvuru sahibi olarak ekleyebilirsiniz. Bu, uygunluğunuzu büyük ölçüde artıracak ve size daha düşük faiz oranları, kolay geri ödeme yöntemleri ve esnek koşullar gibi ek avantajlar sağlayacaktır. Ayrıca, ortak borçlanma aynı zamanda EMI yükünü de böler ve size vergi avantajları sağlar.

 

    1. Ek Gelir Kaynağı Göster

Ek bir gelir kaynağı kesinlikle ev kredisi uygunluğunuzu artıracaktır. Bir kira geliri kaynağı, bir yan iş veya ek kazanç olabilir. Bu, konut kredisi seçerken kredibilitenizi ve geri ödeme kabiliyetinizi artıracaktır. Örneğin, başka bir eviniz veya daireniz varsa, onu kiralayın ve bu size uygunluğunuzu kanıtlamak için ek bir gelir kaynağı sağlayacaktır.

 

    1. İşinizi Sık Sık Değiştirmeyin

Maaşlı bir bireyseniz ve konut kredisi almayı planlıyorsanız, sık sık iş değiştirmekten kaçının. Bir şirkette sürekli olarak iki yıl çalışın, aksi takdirde konut kredisi uygunluğunuz etkilenecektir. Başvurunuzu borç verene sunmadan önce akıllı planlama gereklidir.

 

Konut kredisi kullanarak ev almaya karar vermeden önce dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Belirtilen kurallara uyarsanız, kolayca konut kredisi almaya hak kazanabilirsiniz. Öncelikle Clix Capital ile kredi puanınızı buradan kontrol ederek işleme başlamalısınız .

 

 

KONUT KREDİSİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Bugünlerde çoğu NBFC, borç verene birkaç ziyaret gerektirmeyen asgari belge formalitelerine sahiptir. Ancak konut kredisine başvurmadan önce kredi verenin belge gereksinimlerini kontrol etmeli ve belgelerinizi güncel tutmalısınız. Clix Capital'da başvurunuzu yaparken kolay onay için aşağıdaki belgelere sahip olmanız gerekmektedir.

 

    • Doldurulmuş online konut kredisi başvurusu
    • Pasaport boyutunda fotoğraf.
    • Kimlik Kanıtı - Devlet çalışanları için Aadhaar Kartı, Pan Kartı veya Devlet Kimliği.
    • Adres Kanıtı- Aadhaar Kartı, pasaport, seçmen kimliği, ehliyet veya son 2 aya ait faturalar.

 

MAAŞLI BİREYLER İÇİN:

    • Son 3 aylık maaş bordrosu
    • Maaş kredisini gösteren son 6 aylık banka hesap özetleri
    • Form 16'nın en son kopyası

 

SERBEST MESLEK SAHİBİ BİREYLER İÇİN:

    • İş profili
    • Son 6 aylık banka hesap özetleri
    • Bilanço, kar ve zarar hesapları dahil olmak üzere son 2 yılın Gelir Vergisi Beyannamesi (ITR) ve mali bilgiler

 


https://www.clix.capital/clixblog/6-surefire-ways-to-ensure-you-meet-home-loan-eligibility-criteria/

Sonraki
« �nceki
�nceki
Sonraki »
Reklam Alanı 1010x90
Reklam Alanı
server { listen 80; server_name cenuta.com; return 301 $scheme://medyakazani.net$request_uri; }